DIETA PLANETARNA – RAPORT

6 marca 2023, e.kolodziejek

Za nami pierwszy miesiąc DIETY PLANETARNEJ. Krótki raport co udało nam się zrobić:

  • pierwsza próba obiadu jednodaniowego;
  • dzień kuchni regionalnej, na start KUCHNIA WŁOSKA – zupa minestrone, spaghetti z sosem primavera, a na podwieczorek tiramisu;
  • zmniejszona ilość obiadów mięsnych, do dwóch tygodniowo.
    W następnych tygodniach planujemy:
  • ustawić skrzynkę na sugestię na stołówce, chcemy wiedzieć co dzieciom smakuje, jakich dań nie powtarzać, a co wprowadzić nowego;
  • poszukujemy dostawców jaj od kur z wolnego wybiegu oraz lokalnych producentów nabiału, czym bliżej tym lepiej. Będziemy wdzięczni za podpowiedzi.

Powiązane artykuły

Umiejętności praktyczne w kuchni

2 stycznia 2024

Na zajęciach kulinarnych uczniowie mają różne wyzwania. Pomysłów nie brakuje , chęci do pracy również […]

Czytaj...
Wesołych Świąt !

22 grudnia 2023

Czytaj...
Skip to content