1. chleb litewski (mąka żytnia, woda, ekstrakt sodu jęczmiennego, drożdże, sól, kminek) 2. masło (z mleka) 3. polędwica sopocka, 4. papryka kolorowa, 5. kakao naturalne na mleku 1. zupa ogórkowa, składniki: woda, żeberka trójkąty, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ogórki kiszone, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, śmietana 18% (z mleka); 2. ryż biały paraboliczny z jabłkami prażonymi i jogurtem naturalnym (z mleka) 3. herbata zimowa (cytryna, pomarańcza, imbir, goździki, miód) 1. serek straciatella (mleko) 2. banan 1. płatki owsiane na mleku 2. chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól) 3. masło (z mleka) 4. ser żółty (z mleka), dżem truskawkowy 5. rzodkiewka 1. zupa pomidorowa , składniki: woda, podudzia z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, pomidory krojone, ryż biały, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, śmietana 18% (z mleka), 2. pieczone podudzia z kurczaka, 3. ziemniaki, 4. mizeria z ogórków z jogurtem greckim (z mleka), 5. kompot wiśniowy, 1. herbatniki, 2. jabłko 1.chleb orkiszowy (mąka żytnia, mąka pszenna, mąka pszenna orkiszowa pełnoziarnista, woda, płatki ziemniaczane, mąka słodowa jęczmienna i pszenna, zakwas pszenny i żytni, sól, drożdże, ziarna słonecznika) 2. masło (z mleka), 3. pasta jajeczna, 4. rzodkiewka, 5. kawa zbożowa na mleku 1. zupa krem z czerwonych warzyw , składniki: woda, podudzia z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, por, seler, papryka, dynia, pomidory krojone, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, śmietana 18% (z mleka), groszek ptysiowy pszenny 2. makaron pszenny kokardki z twarogiem półtłustym i śmietaną 18% (z mleka) 3. sok jabłko-marchew 1. kisiel malinowy, 2. mandarynki 1. kasza manna na mleku, 2. chleb razowy ze słonecznikiem (mąka żytnia, mąka pszenna, woda, ziarno słonecznika 15%, drożdże, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego) 3. masło (z mleka) 4. pasztet drobiowy, 5. ogórek świeży, 1. zupa z fasolki szparagowej , składniki: woda, podudzia z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, por, seler, fasolka szparagowa żółta, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, śmietana 18% (z mleka) 2. gulasz wołowy w sosie własnym 3. kasza gryczana, 4. surówka z gotowanych buraków, 5. herbata mięta 1. koktajl na maślance z mrożonych truskawek, słodzony miodem, 2. chrupki kukurydziane, 1. chleb litewski (mąka żytnia, woda, ekstrakt sodu jęczmiennego, drożdże, sól, kminek) 2. masło (z mleka) 3. wędzok ustrzycki, 4. papryka czerwona, 1. zupa kalafiorowa, składniki: woda, podudzia z kurczaka, marchew, por, pietruszka korzeń, seler, kalafior, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, śmietana 18% (z mleka), 2. tagliatelle (pszenica) z łososiem, szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi i serkiem mascarpone (z mleka), 3. sok pomarańczowy, 1. galaretka, 2. jabłko
Data
Śniadanie
Obiad
Podwieczorek
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
*zastrzegamy możliwość bieżących zmian w jadłospisie