Jadłospis 07 – 11.10

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek

1. chleb litewski (mąka żytnia, woda, ekstrakt sodu jęczmiennego, drożdże, sól, kminek)

2. masło (z mleka)

3. parówki drobiowe, ser żółty (z mleka)

4. ogórek kiszony,

5. kawa zbożowa na mleku

1. zupa brokułowa, składniki: woda, podudzia z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, seler, brokuły, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, śmietana 18% (z mleka)

2. ryż biały paraboliczny z truskawkami i jogurtem naturalnym typu greckiego (z mleka)

3. sok jabłkowy,

1. wafle ryżowe z masłem orzechowym, dżemem truskawkowym i bananem

Wtorek

1. płatki ryżowe na mleku

2. chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól)

3. masło (z mleka)

4. hummus naturalny i pomidorowy,

5. rzodkiewka,

1. barszcz ukraiński, składniki: woda, podudzia z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, buraki, fasolka szparagowa, ziemniaki liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, śmietana 18% (z mleka),

2. filet z piersi kurczaka w sosie curry na bazie jogurtu naturalnego typu greckiego (z mleka)

3. kasza gryczana,

4. ogórek kiszony,

5.kompot wiśniowy,

1. serek straciatella (z mleka)

2. banan

Środa

1.chleb orkiszowy (mąka żytnia, mąka pszenna, mąka pszenna orkiszowa pełnoziarnista, woda, płatki ziemniaczane, mąka słodowa jęczmienna i pszenna, zakwas pszenny i żytni, sól, drożdże, ziarna słonecznika)

2. masło (z mleka),

3. pasztet drobiowy,

4. papryka czerwona,

5. kakao naturalne na mleku

1. zupa gulaszowa, składniki: woda, szynka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, pomidory krojone, papryka trio, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny,

2. pierogi z serem twarogowym (z mleka) z sosem malinowym

3. lemoniada cytrynowo-pomarańczowa

1. ciasteczka zbożowe

2. gruszka

Czwartek 

1. kasza manna na mleku,

2. chleb razowy ze słonecznikiem (mąka żytnia, mąka pszenna, woda, ziarno słonecznika 15%, drożdże, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego)

3. masło (z mleka)

4. pasta z twarogu (z mleka) ze szczypiorkiem i rzodkiewką,

1. zupa krem pomidorowo-paprykowy, składniki: woda, podudzia z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, por, seler, pulpa pomidorowa, papryka czerwona, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, śmietana 18% (z mleka), grzanki pszenne, mozzarella (z mleka)

2. makaron pszenny łazanki z gotowaną kapustą kiszoną i mięsem wieprzowym

3. sok pomarańczowy,

1. budyń śmietankowy z musem truskawkowym (z mleka)

Piątek

1. chleb litewski (mąka żytnia, woda, ekstrakt sodu jęczmiennego, drożdże, sól, kminek)

2. masło (z mleka)

3. polędwica sopocka,

4. pomidory,

5. kawa zbożowa na mleku

1. rosół drobiowo-wołowy, składniki: woda, podudzia z kurczaka, szponder wołowy, marchew, pietruszka korzeń, por, seler, makaron pszenny, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny,

2. kotlet rybny, składniki: miruna, jaja, cebula, olej rzepakowy, bułka tarta, mleko, pieprz czarny

3. ziemniaki,

4. gotowana fasolka szparagowa żółta i zielona

5. kompot truskawkowy,

1. galaretka,

2. jabłko

*zastrzegamy możliwość bieżących zmian w jadłospisie


Skip to content