Jadłospis 13.05 – 17.05

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek

1. chleb litewski (mąka żytnia, woda, ekstrakt sodu jęczmiennego, drożdże, sól, kminek)

2. masło (z mleka)

3. parówki drobiowe, ser żółty (z mleka)

4. ogórek świeży,

5. kawa zbożowa na mleku

1. zupa barszcz ukraiński, składniki: woda, podudzia z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, buraki, fasolka szparagowa, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, śmietana 18% (z mleka)

2. ryż biały paraboliczny z jabłkami prażonymi i śmietaną 15% (z mleka)

3. sok marchewkowo-pomarańczowy

1. serek straciatella (z mleka)

2. banan

Wtorek

1. płatki ryżowe na mleku

2. chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól)

3. masło (z mleka)

4. pieczony filet z kurczaka,

5. papryka czerwona,

1. rosół drobiowo-wołowy, składniki: woda, podudzia z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, makaron pszenny nitki

2. sznycel drobiowy, składniki: filet z kurczaka, bułka tarta, jaja, mleko,

3. ziemniaki,

4. surówka krymska, składniki: kapusta biała, kapusta pekińska, ogórki kiszone, por, szczypiorek, majonez

5. kompot wiśniowy,

1. jagodowa pianka z owocami (galaretka jagodowa, jogurt naturalny typu greckiego (z mleka) herbatniki, borówki)

Środa

1.chleb orkiszowy (mąka żytnia, mąka pszenna, mąka pszenna orkiszowa pełnoziarnista, woda, płatki ziemniaczane, mąka słodowa jęczmienna i pszenna, zakwas pszenny i żytni, sól, drożdże, ziarna słonecznika)

2. masło (z mleka),

3. pasta z cieciorki, suszonych pomidorów i jajka

4. rzodkiewka,

5. kakao naturalne na mleku

1. zupa owocowa z makaronem pszennym kokardki

2. jajka sadzone,

3. ziemniaki,

4. mizeria z ogórków świeżych z jogurtem naturalnym typu greckiego (z mleka)

5. sok jabłkowy,

1. ciasto marchewkowe, składniki: mąka pszenna, jaja, marchew, cukier, olej rzepakowy, cynamon

Czwartek 

1. kasza jaglana na mleku

2. chleb razowy ze słonecznikiem (mąka żytnia, mąka pszenna, woda, ziarno słonecznika 15%, drożdże, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego)

2. masło (z mleka),

3. ser żółty (z mleka),

4. pomidory,

1. zupa brokułowa, składniki: woda, podudzia z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, brokuły, ryż, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, śmietana 18 % (z mleka),

2. kotlet mielony wieprzowo-wołowy

3. ziemniaki,

4. surówka z kapusty kiszonej,

5. kompot truskawkowy,

1. koktajl na maślance (z mleka) z mrożonymi malinami, słodzony miodem

2. chrupki kukurydziane

Piątek

1. chleb litewski (mąka żytnia, woda, ekstrakt sodu jęczmiennego, drożdże, sól, kminek)

2. masło (z mleka)

3. wędzok ustrzycki,

4. pomidorki koktajlowe,

5. kakao naturalne na mleku

1. zupa neapolitańska, składniki: woda, podudzia z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, por, seler, serki topione (z mleka), liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, śmietana 18% (z mleka), makaron pszenny świderki

2. mintaj w panierce,

3. ziemniaki,

4. surówka z kapusty pekińskiej z marchewką,

5. kompot śliwkowy,

1. galaretka,

2. jabłko

*zastrzegamy możliwość bieżących zmian w jadłospisie


Skip to content