1. chleb litewski (mąka żytnia, woda, ekstrakt sodu jęczmiennego, drożdże, sól, kminek) 2.masło, (z mleka) 3. schab pieczony, 4. pomidor 5. kakao naturalne na mleku 1. krupnik, składniki: marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, kasza jaglana perłowa, natka pietruszki, woda, podudzia z kurczaka, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, 2. spaghetti carbonara, składniki: makaron pszenny, ser żółty (z mleka), jaja, cebula, boczek, śmietana 31% (z mleka) 3. sok jabłkowy 1. koktajl truskawkowy, składniki: maślanka (z mleka), truskawki mrożone, miód 2. chrupki kukurydziane 1. płatki owsiane na mleku 2. chleb pszenno-żytni (maka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól) 3. masło (z mleka) 4. hummus naturalny i pomidorowy, 5. ogórek świeży 1. zupa owocowa, składniki: woda, mieszanka kompotowa, cukier, makaron pszenny 2. bigos, składniki: kapusta młoda, kapusta kiszona, marchew, koncentrat pomidorowy, kiełbasa, łopatka wieprzowa 3. ziemniaki 4. jogurt owocowo (z mleka) 5. herbata mięta 1. ślimaki z ciasta francuskiego z wędliną i serem żółtym (z mleka) 1. chleb orkiszowy (mąka żytnia, mąka pszenna, mąka pszenna orkiszowa pełnoziarnista, woda, płatki ziemniaczane, mąka słodowa jęczmienna i pszenna, zakwas pszenny i żytni, sól, drożdże, ziarna słonecznika) 2. masło (z mleka) 3.pasta z tuńczyka, składniki: tuńczyk, jaja, majonez 4. papryka, 5. kawa zbożowa na mleku 1. Zupa brokułowa, składniki: woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, brokuły, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, podudzia z kurczaka, natka pietruszki, śmietana 18% (z mleka) 2. knedle z twarogiem polane jogurtem naturalnym (z mleka), składniki: twaróg (z mleka), mąka pszenna, ziemniaki, jaja, cukier 3. lemoniada cytrynowo-pomarańczowa 1. pieczywo chrupkie żytnie z twarogiem półtłustym (z mleka) i dżemem truskawkowym 1. kasza jaglana na mleku 2.chleb razowy ze słonecznikiem (mąka żytnia, mąka pszenna, woda, ziarno słonecznika 15%, drożdże, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego) 3. masło (z mleka) 4. wędzok ustrzycki, 5. rzodkiewka, 1. zupa z czerwonej soczewicy, składniki: woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, soczewica czerwona, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, podudzia z kurczaka, 2. pulpety drobiowe w sosie koperkowym, składniki: filet z kurczaka, jaja, bułka tarta, mąka pszenna, cebula, śmietana 15%(z mleka), koper, olej rzepakowy 3. kasza jęczmienna pęczak 4. tarta marchewka 5. kompot truskawkowy 1. kisiel 2. jabłko 1. chleb pszenno-żytni (maka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól) 2. masło (z mleka) 3.ser żółty (z mleka) 4. ogórek świeży, 5. kakao naturalne na mleku 1. zupa krem marchewkowo-pomidorowa z groszkami ptysiowymi, składniki: woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, pomidory, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, podudzia z kurczaka, śmietana 18%( z mleka), mąka pszenna 2.tagliatelle ze szpinakiem i pieczonym filetem z łososiem, składniki: makaron pszenny, szpinak mrożony, śmietana 31%(z mleka), filet z łososia 3. kompot śliwkowy 1. chałka, składniki: mąka pszenna, drożdże, cukier, mleko, jaja, masło (z mleka) 2. mleko
Data
Śniadanie
Obiad
Podwieczorek
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
*zastrzegamy możliwość bieżących zmian w jadłospisie