Jadłospis 02-06.10

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek

1. chleb litewski (mąka żytnia, woda, ekstrakt sodu jęczmiennego, drożdże, sól, kminek)

2.masło, (z mleka)

3. schab pieczony,

4. pomidor

5. kakao naturalne na mleku

1. krupnik, składniki: marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, kasza jaglana perłowa, natka pietruszki, woda, podudzia z kurczaka, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz,

2. spaghetti carbonara, składniki: makaron pszenny, ser żółty (z mleka), jaja, cebula, boczek, śmietana 31% (z mleka)

3. sok jabłkowy

1. koktajl truskawkowy, składniki: maślanka (z mleka), truskawki mrożone, miód

2. chrupki kukurydziane

Wtorek

1. płatki owsiane na mleku

2. chleb pszenno-żytni (maka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól)

3. masło (z mleka)

4. hummus naturalny i pomidorowy,

5. ogórek świeży

1. zupa owocowa, składniki: woda, mieszanka kompotowa, cukier, makaron pszenny

2. bigos, składniki: kapusta młoda, kapusta kiszona, marchew, koncentrat pomidorowy, kiełbasa, łopatka wieprzowa

3. ziemniaki

4. jogurt owocowo (z mleka)

5. herbata mięta

1. ślimaki z ciasta francuskiego z wędliną i serem żółtym (z mleka)

Środa

1. chleb orkiszowy (mąka żytnia, mąka pszenna, mąka pszenna orkiszowa pełnoziarnista, woda, płatki ziemniaczane, mąka słodowa jęczmienna i pszenna, zakwas pszenny i żytni, sól, drożdże, ziarna słonecznika)

2. masło (z mleka)

3.pasta z tuńczyka, składniki: tuńczyk, jaja, majonez

4. papryka,

5. kawa zbożowa na mleku

1. Zupa brokułowa, składniki: woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, brokuły, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, podudzia z kurczaka, natka pietruszki, śmietana 18% (z mleka)

2. knedle z twarogiem polane jogurtem naturalnym (z mleka), składniki: twaróg (z mleka), mąka pszenna, ziemniaki, jaja, cukier

3. lemoniada cytrynowo-pomarańczowa

1. pieczywo chrupkie żytnie z twarogiem półtłustym (z mleka) i dżemem truskawkowym

Czwartek 

1. kasza jaglana na mleku

2.chleb razowy ze słonecznikiem (mąka żytnia, mąka pszenna, woda, ziarno słonecznika 15%, drożdże, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego)

3. masło (z mleka)

4. wędzok ustrzycki,

5. rzodkiewka,

1. zupa z czerwonej soczewicy, składniki: woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, soczewica czerwona, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, podudzia z kurczaka,

2. pulpety drobiowe w sosie koperkowym, składniki: filet z kurczaka, jaja, bułka tarta, mąka pszenna, cebula, śmietana 15%(z mleka), koper, olej rzepakowy

3. kasza jęczmienna pęczak

4. tarta marchewka

5. kompot truskawkowy

1. kisiel

2. jabłko

Piątek

1. chleb pszenno-żytni (maka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól)

2. masło (z mleka)

3.ser żółty (z mleka)

4. ogórek świeży,

5. kakao naturalne na mleku

1. zupa krem marchewkowo-pomidorowa z groszkami ptysiowymi, składniki: woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, pomidory, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, podudzia z kurczaka, śmietana 18%( z mleka), mąka pszenna

2.tagliatelle ze szpinakiem i pieczonym filetem z łososiem, składniki: makaron pszenny, szpinak mrożony, śmietana 31%(z mleka), filet z łososia

3. kompot śliwkowy

1. chałka, składniki: mąka pszenna, drożdże, cukier, mleko, jaja, masło (z mleka)

2. mleko

*zastrzegamy możliwość bieżących zmian w jadłospisie


Skip to content