Jadłospis 09.09 – 13.09

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek

1. chleb litewski (mąka żytnia, woda, ekstrakt sodu jęczmiennego, drożdże, sól, kminek)

2. masło (z mleka)

3. parówki drobiowe, ser żółty (z mleka)

4. ogórek świeży,

5. kawa zbożowa na mleku

1. zupa szczawiowa, składniki: woda, podudzia z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, szczaw, ziemniaki, jaja, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, śmietana 18% (z mleka)

2. makaron z twarogiem, składniki: makaron pszenny kokardki, twaróg półtłusty (z mleka), śmietana 18% (z mleka)

3. kompot śliwkowy

1. talerz owoców (jabłko, banan, brzoskwinia)

Wtorek

1. płatki owsiane na mleku

2. chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól)

3. masło (z mleka)

4. hummus naturalny i pomidorowy,

5. rzodkiewka,

1. zupa pomidorowa, składniki: woda, podudzia z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, pomidory krojone, ryż biały paraboliczny, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, śmietana 18% (z mleka),

2. pieczone podudzia z kurczaka

3. ziemniaki

4. surówka z kapusty pekińskiej i marchewki z jogurtem naturalnym (z mleka)

5. herbata miętowa

1. koktajl na maślance (z mleka) z mrożonymi truskawkami, słodzony miodem

2. chrupki kukurydziane

Środa

1.chleb orkiszowy (mąka żytnia, mąka pszenna, mąka pszenna orkiszowa pełnoziarnista, woda, płatki ziemniaczane, mąka słodowa jęczmienna i pszenna, zakwas pszenny i żytni, sól, drożdże, ziarna słonecznika)

2. masło (z mleka),

3. pasztet drobiowy,

4. papryka czerwona,

5. kakao naturalne na mleku

1. zupa krupnik, składniki: woda, żeberka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, kasza jęczmienna perłowa, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny,

2. pierogi z truskawkami (mąka pszenna, jaja) polane jogurtem naturalnym typu greckiego (z mleka)

3. sok pomarańczowy

1. kisiel żurawinowy

2. jabłko

Czwartek 

 

1. kasza manna na mleku,

2. chleb razowy ze słonecznikiem (mąka żytnia, mąka pszenna, woda, ziarno słonecznika 15%, drożdże, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego)

3. masło (z mleka)

4. ser żółty (z mleka),

5. pomidor,

1. zupa koperkowa, składniki: woda, podudzia z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, por, seler, koperek, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, śmietana 18% (z mleka)

2. filet z piersi kurczaka po chińsku, składniki: filet z kurczaka, olej rzepakowy, pieprz czarny, por, cebula, marchew, kiełki fasoli Mung, papryka czerwona

3. ryż naturalny brązowy,

4. smoothie czerwone (burak, banan, pomarańcza, mleko, jogurt grecki)

1. sezamki

2. gruszki

Piątek

1. chleb litewski (mąka żytnia, woda, ekstrakt sodu jęczmiennego, drożdże, sól, kminek)

2. masło (z mleka)

3. polędwica sopocka,

4. ogórek świeży,

5. kawa zbożowa na mleku

1. zupa kalafiorowa, składniki: woda, podudzia z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, por, seler, kalafior, ryż, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, śmietana 18% (z mleka),

2. pieczony łosoś z makaronem pszennym penne i warzywami (brokuły, marchew, cebula, pomidory suszone, pomidory krojone)

3. kompot truskawkowy,

1. budyń śmietankowy na mleku z musem malinowym

*zastrzegamy możliwość bieżących zmian w jadłospisie


Skip to content